Pojemniki do zgrzewu

Pojemniki do zgrzewu znalazły swoje miejsce w gastronomii, będąc na wyposażeniu firm cateringowych i restauracji z możliwością dowozu zamówień. Szczelne zamykanie pudełek z pomocą zgrzewarek gastronomicznych to sposób na higieniczne zabezpieczenie posiłków na wynos lub dostarczanych pod podany adres. 

Sprawdź, jakie opakowania do zgrzewarki oferujemy oraz jakie pozostałe akcesoria przydadzą się na zapleczu restauracji. 

Aktywne filtry

Opakowania do zgrzewu – rodzaje materiałów 

Opakowania do zgrzewu występują w wielu rodzajach, dzięki czemu z łatwością wybierzesz takie modele, które sprawdzą się w Twoim przypadku. 

Po pierwsze, zwróć uwagę na materiał wykonania pudełek. Opakowania przeznaczone do zgrzewu mogą być wykonane z:

  • tworzywa PP,
  • pulpy trzcinowej.

Twój wybór zależy od kilku czynników. Jeden z nich to oczywiście cena. 

Najczęściej spotykane pojemniki do zgrzewarki wykonywane są z PP, czyli polipropylenu. To bezwonny, odporny na działanie wody materiał, który świetnie sprawdza się w branży spożywczej. Co bardzo istotne, tworzywo PP nadaje się do recyklingu.

Posiłki umieszczone w takich pojemnikach mogą być podgrzewane w kuchence mikrofalowej oraz piekarniku. Materiał jest odporny na wysokie temperatury. Jest łatwy w obróbce, dlatego pojemniki wykonane z PP przyjmują wiele kształtów, co daje szereg możliwości w biznesie.

Innym materiałem, który oferujemy, jest pulpa trzcinowa. Opakowania do zgrzewarki tego typu są ekologiczne i kompostowalne. Wykonuje się je z włókien trzcinowych, dzięki czemu uzyskuje się naturalny materiał do przechowywania żywności. 

Nadają się do umieszczenia w mikrofalówce oraz piekarniku, by podgrzać zawartość. Pudełka cateringowe do zgrzewu wyprodukowane z pulpy trzcinowej po wykorzystaniu należy wyrzucić do odpadów bio. 

W zależności od budżetu, jaki chcesz przeznaczać na opakowania do zgrzewu, możesz wybrać tańszą wersję, czyli materiał PP lub droższą i ekologiczną, czyli pulpę trzcinową. 

Klienci coraz bardziej doceniają możliwość otrzymania zamówienia w wersji przyjaznej dla środowiska, dlatego rozważ wykorzystanie pudełek z pulpy trzcinowej. Warto też pamiętać, że PP nadaje się do recyklingu, dlatego nie będzie bezużytecznym odpadem.

Jakie pojemniki do zgrzewarki wybrać?

Jakie pojemniki do zgrzewarki wybrać? Na to pytanie odpowiesz sobie, ustalając budżet oraz sprawdzając, jakie typy posiłków będą zamykane w pudełkach. 

Jeśli masz niewielki budżet, najlepszym wyborem będą pojemniki do zgrzewu z PP, wśród których w Horecapak oferujemy szeroki wybór:

  • pojemniki dzielone do zgrzewu (dwu- lub trzykomorowe),
  • pojemniki niedzielone z jedną komorą (głębokie lub płaskie),
  • okrągłe pojemniki na zupę.

Dobrze dobrane opakowania do dań gotowych na wynos to podstawa funkcjonowania restauracji oferującej dowóz lub firmy cateringowej. Z ich pomocą estetycznie i szczelnie zamkniesz z użyciem zgrzewarki posiłki na czas dostawy. 

Pojemniki do zgrzewu i pozostałe akcesoria

Poza pojemnikami do zgrzewu przydadzą Ci się także dodatkowe akcesoria, które ułatwią lub umożliwią pakowanie zamówień z dostawą. Są to:

  • zgrzewarki, czyli poręczne maszyny, z których pomocą nakleisz zabezpieczającą folię na wierzch pudełka,
  • folie do zgrzewu, które szczelnie zabezpieczają jedzenie przed zabrudzeniami i wylaniem się,
  • matryce, dzięki którym zgrzewarka będzie dopasowywać swój tryb pracy do danego pojemnika.

Jeśli masz pytania dotyczące oferty pojemników do zgrzewarki bądź pozostałych produktów, odezwij się do nas. Doradzimy Ci podczas zakupów i dobierzemy najlepsze akcesoria.