Pojemniki cateringowe i opakowania

Pojemniki cateringowe to nazwa, która wskazuje na dość konkretne zastosowanie tych pojemników. Na szczęście pudełka tego typu możesz wykorzystać, nawet jeśli nie oferujesz usług cateringowych. Zamów je, jeśli tylko potrzebujesz, a my doradzimy Ci, które pojemniki sprawdzą się u Ciebie najlepiej. 

Niezależnie od tego, jaki rodzaj biznesu gastronomicznego prowadzisz, opakowania cateringowe są niezbędnym wyposażeniem. Ułatwiają proces pakowania posiłków, umożliwiają dowóz zamówień do klienta i zabezpieczają jedzenie przed szkodliwymi warunkami atmosferycznymi. 

Jest 100 produktów.

Pokazano 1-50 z 100 pozycji

Aktywne filtry

Pojemniki cateringowe w gastronomii

Pojemniki cateringowe są są jedną z podstaw wyposażenia zaplecza restauracyjnego.  Ułatwiają pracę na wielu polach:

  • Umożliwiają wprowadzenie nowego typu usług do oferty lokalu: dowozu zamówień pod wskazany adres, usługi cateringu (dietetycznego, pudełkowego);
  • Możesz oferować klientom sprzedaż na wynos lub pakowanie niedokończonych dań do domu;
  • Dają możliwość obsługi imprez plenerowych.

Nasi klienci chętnie korzystają z zalet opakowań cateringowych. Rzeczywiście, dają one szerokie pole do popisu w handlu gastronomicznym.

Pudełka cieszą się popularnością także ze względu na wygodę, jaką gwarantują sprzedawcy i klientowi. Są poręczne, więc nie przysparzają problemów przy transporcie. Część z nich jest zamykana bądź służy do zgrzewu, dzięki czemu opakowania są szczelne i higieniczne.

Pudełka cateringowe służą do pakowania i przechowywania różnych posiłków: na słodko i słono, pomieszczą nawet spore porcje i zapewnią im bezpieczeństwo w transporcie. O tym, jakie rodzaje pudełek zamówisz w Horecapak, przeczytasz dokładniej poniżej. 

Cateringowe pojemniki jednorazowe – rodzaje

W ofercie hurtowni Horecapak przygotowaliśmy wiele rodzajów opakowań, dzięki czemu dobierzesz cateringowe pojemniki jednorazowe do potrzeb swojego biznesu. 

Decyzja dotycząca wyboru konkretnego opakowania może być zależna od surowca, z którego wytworzono produkt. U nas znajdziesz pojemniki wykonane z:

  • PP, czyli polipropylenu. To popularne tworzywo sztuczne, które nie pochłania zapachów, jest termoplastyczne i świetnie nadaje się do zgrzewu z folią pod wpływem temperatury. 
  • Z EPS, czyli spienionego polistyrenu, który wyglądem i strukturą przypomina styropian. Ma jednak nad styropianem przewagę, bo w pełni podlega recyklingowi!
  • Alternatywą wobec wcześniej wymienionych materiałów, jest pulpa trzcinowa, czyli nowoczesny i ekologiczny surowiec. Jest całkowicie biodegradowalny, co szczególnie ważne, gdy mowa o jednorazowych pojemnikach.

Pojemniki jednorazowe do cateringu zostały stworzone z myślą o tym, że nie trzeba ich myć i można po zjedzeniu posiłku wyrzucić opakowanie. W efekcie pudełko nie zajmuje miejsca w plecaku czy torbie, a Ty nie musisz używać płynu do naczyń i wody, by wyczyścić je po użyciu.

Dla środowiska warto wybrać biodegradowalne warianty, na przykład te z tworzywa EPS oraz pulpy trzcinowej, choć wybór zależy oczywiście od Ciebie, Twoich możliwości, potrzeb i budżetu. 

Wróćmy do typów opakowań cateringowych, jakie u nas zamówisz. Możesz wybrać:

  • pudełka do zgrzewu (w niezbędne akcesoria, takie jak zgrzewarki i folie do zgrzewarek, zaopatrzysz się także w Horecapak),
  • zamykane pudełka z wbudowaną pokrywką,
  • pudełka z jedną lub kilkoma komorami, dzięki którym poszczególne elementy posiłku nie będą się ze sobą mieszać,
  • duże pudełka do dań oraz małe – np. do sosów. 

Jeśli masz dodatkowe pytania na temat oferty opakowań cateringowych lub pozostałych produktów, odezwij się do nas